annamari

Viime vuosien perinteitä vaalien Oinon Neonia on kasaillut naispuolinen kirkkomusiikin opiskelija. Ehkäpä juuri siksi minut valittiin Pistiksen hallituksen ainoana naisjäsenenä hoitamaan Oinon Neonin toimittamista. Itsehän en siihen mennessä ollut lukenut numeroakaan koko lehdestä, mutta saimme hallituksen ulkopuolelta hyvän ehdotuksen naisteeman kirjoittamisesta, ideat rupesivat lentelemään, ja lehti alkoi syntyä.

Kovin miesvaltainen hallitus vastusti leikkimielisesti kutsuttua feministi-teemaa: ”Siinä vaaditaan naisia papeiksi ja muutetaan koko kirkon perinne.” Jos yritin puhua naistenlehdestä, sain vastaani nurinaa: ”Siellä on juttuja vain naisille.” Ja kun selitin, kuinka naisista ja naiseudesta kirjoittaminen liittyy aina myös miehiin, sain kovin kummeksuvia katseita ja mutinaa keittiöpsykologiasta.

Kaikesta vastustuksesta huolimatta ja ehkäpä juuri sen takia halusimme koota lehteen monipuolista pohdintaa, joka enemmän tai vähemmän liittyy naiseuteen, naisiin ja miehiin ja kaikkeen siltä väliltä.

Kiitos lehden teossa mukana olleille ja hauskoja lukuhetkiä!

Annamari Muikku